De grens over met TRAJECT

de-grens-over-met-traject

TRAJECT draagt een steentje bij in Kirgizië

TRAJECT en haar opdrachtgevers onderscheiden zich ten opzichte van andere marktpartijen door bovengemiddelde ambities op het vlak van duurzaamheid en verantwoord ondernemen waar te maken, met altijd een prominente plaats voor de gebruikers en haar omgeving. Maar hoe gaat dit dan in de praktijk in zijn werk?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen moet je dóén. Een van de manieren waarop TRAJECT dit doet is door regelmatig grensoverschrijdend te werk te gaan. In de positieve zin van het woord natuurlijk. TRAJECT hecht met haar 361° Gezond Gebouw filosofie niet alleen waarde aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen in eigen land, maar zet zich ook graag in voor gezonde gebouwen in landen over de grens. Waar u eerder al heeft kunnen lezen over onze WAKA WAKA actie voor Afrika, zoekt TRAJECT het deze keer op wat minder bekend grondgebied: Kirgizië. In Kirgizië wonen circa 1,3 miljoen mensen in condominiums, appartementencomplexen uit de tijd van de Sovjet-Unie, die in zeer slechte staat verkeren. Na de privatisering is de staat gestopt met het onderhoud en de bewoners zelf hebben er geen geld voor. Het gebrek aan onderhoud begint inmiddels ernstige gevolgen aan te nemen.

Adriaan Woonink, assistent projectleider bij TRAJECT Adviseurs & Managers, is van zaterdag 4 juni tot en met zondag 26 juni met Habitat for Humanity op bouwreis in Barskoon, Kirgizië geweest. Door de opzet van Habitat (betalen om te mogen werken) kunnen de bouwkosten flink gereduceerd worden. Het is niet de eerste keer dat TRAJECT met Habitat samenwerkt. Onlangs nog is TRAJECT sponsor geweest van het Habitatfestival ‘uit je dak voor een dak!’ in openluchttheater Cabrio in Soest.

Adriaan heeft gedurende zijn tijd in Kirgizië geholpen bij het bouwen van nieuwe woningen en het noodzakelijk onderhoud aan bestaande woningen.

Geluk, gezondheid en productiviteit, het begint allemaal met een solide dak boven je hoofd, stevige muren en schoon drinkwater. TRAJECT draagt hieraan graag letterlijk en figuurlijk een steentje bij en bouwt maar al te graag mee aan een stevig fundament voor een betere toekomst, overal.

Nieuws