UNICEF van energielabel G naar B

Unicef

Onze diensten

asselyn
Algemene informatie
Project: Unicef
Plaats: Den Haag
Opdrachtgever: Merin
Projectperiode: 2015 – 2016
Omvang: 1.950 m2

Unicef heeft per 1 november 2015 haar intrek genomen in een nieuwe huisvesting van Merin in Den Haag. Bij de keuze voor een nieuwe locatie is door Unicef en haar adviseur CBRE bedongen dat het gebouw minimaal over energielabel C en een gezond binnenklimaat dient te beschikken.

Voor aanvang van de werkzaamheden beschikte het pand gelegen aan de Bezuidenhoutseweg 74 te Den Haag nog over een energielabel G.

Aangezien aan de schil van het gebouw, die voor een groot gedeelte uit vliesgevels bestaat, weinig aanpassingen mogelijk waren, is de verbetering van het energielabel geheel gerealiseerd door middel van een upgrading van gebouwinstallaties.

De bestaande koelmachine is hierbij vervangen door energiezuinige, zeer geluidsarme, omkeerbare lucht-water warmtepompen, die naast het leveren van koeling, tevens een groot deel van de verwarmingscapaciteit leveren voor de kantoren en vergaderruimten. Verder is de bestaande luchtbehandelingskast aangepast en voorzien van warmteterugwinning. Op ruimteniveau wordt het klimaat geregeld door middel van inductieunits. Voor de compensatie van de koudeval aan de gevel wordt gebruik gemaakt van de bestaande convectoren.

De verlichting bestaat vooral uit LED verlichting, die in de daglichtzone is voorzien van daglichtregeling. De schakeling van de verlichting vindt plaats door middel van aanwezigheidsdetectie.

Het ontwerp en de aanpassingen hebben uiteindelijk geresulteerd in een energielabelverbetering van G naar B!

Het slimme energieconcept is bedacht door TRAJECT en de uitvoeringswerkzaamheden zijn in zeer korte tijd, onder leiding van TRAJECT, uitgevoerd.

Neem voor meer informatie over dit project contact op met:
ing. Edwin Wiegerinck via 0316 – 296 111.
edwin-wiegerinck