Zuidpark. Renoveren loont!

Onze werkzaamheden

asselyn
Algemene informatie
Project: Zuidpark
Plaats: Amsterdam
Opdrachtgever: Zuidpark B.V.
Projectperiode: 2012 – 2015
Omvang:  11.000 m2

Duurzaam hergebruikt vastgoed

Nederland staat vol met lege (bedrijfs)gebouwen. Ze voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd, ze worden niet meer verhuurd, ze worden niet meer onderhouden; zo ontstaat er een vicieuze cirkel. Als eigenaar van een leegstaand verouderd pand kun je het verkopen, maar voor welke prijs? Je kunt het slopen, maar wat is de grond dan nog waard? Blijft over: investeren in renovatie!

Neem voor meer informatie over dit project contact op met: ing. Edwin Wiegerinck via 0316 – 296 111.
edwin-wiegerinck

zuidpark-amsterdam

Renoveren loont!
Het voormalig hoofdkantoor van V&D aan de A10 in Amsterdam is in 2 jaar tijd grondig gerenoveerd tot een modern bedrijven- en kantorencomplex.
Op 6 juni 2012 opende mevrouw Dreesman, weduwe van Anton Dreesman, hier Zuidpark.

TRAJECT zorgt voor energiebesparing
Om het 50 jaar oude pand naar een hoog duurzaam niveau te tillen heeft TRAJECT het concept voor de gebouwinstallatie ontwikkeld. Tevens heeft TRAJECT de uitvoering begeleid.

Alfred Leeuwenburgh van TRAJECT
“Het laagbouwgedeelte is van energielabel G naar energielabel A gebracht. Dit zeer energiezuinige groene label is bereikt door onder andere de volgende maatregelen toe te passen:

  • De voorgevel is vernieuwd en geïsoleerd.
  • Het dak is geïsoleerd.
  • Er zijn vier warmtepompen geïnstalleerd die tevens kunnen koelen.
  • Er is een luchtbehandelingsinstallatie geplaatst met hoog rendement warmteterugwinning: de (koude) lucht die van buiten wordt aangevoerd wordt voorverwarmd met de (warme) lucht die wordt afgevoerd.
  • De vloerverwarming/-koeling is de basis voor een aangenaam klimaat.
  • Door middel van inductie-units kan de temperatuur in de afzonderlijke ruimtes geregeld worden. De lucht uit de betreffende ruimte wordt aangezogen en langs de inductie-units, met warm of koud water, gevoerd en teruggeblazen in de ruimte.
  • Er is energiezuinige verlichting gebruikt met daglichtafhankelijke regeling en aanwezigheidsdetectie”.

Gezond gebouw
Zuidpark heeft het grootste Urban Farming dak van Europa; 3000 m² groente, fruit en kruiden telen midden in de stad. Op het terrein van Zuidpark zijn 40 laadpunten voor elektrische auto’s aanwezig. Het eerste volledig elektrische taxibedrijf van Amsterdam is daarom in Zuidpark gevestigd.

De visie van Zuidpark dat de vastgoedsector toe is aan een andere cultuur; “in plaats van snel geld verdienen, het verschaffen van een omgeving waarin mensen goed kunnen presteren”, sluit perfect aan bij de visie van TRAJECT: “…iedereen te kunnen laten werken, wonen, leren, verzorgen en recreëren in een gezond gebouw.” Edwin Wiegerinck, directeur van TRAJECT: “Nederland is een duurzaam herontwikkeld pand rijker. TRAJECT is trots dat zij hier een bijdrage aan heeft mogen leveren.”