Royal Bank of Scotland
'In the Leed'

Chairman Scot Horst van de US Green Building Council kwam hem persoonlijk overhandigen aan COO Frank Meere: de LEED Goldplaquette voor het duurzame RBS-kantoor in Amsterdam. “It shows the Royal Bank of Scotland is really taking the lead in the creation of a sustainable world”, zei Scot Horst. Een primeur voor LEED Operations & Maintenance onder aanvoering van TRAJECT.

Foto boven:
Frank Meere (COO RBS NL), Scot Horst (Chairman US Green Building Council) en ing. Gerrit-Jan Teunissen (TRAJECT LEED AP)

TRAJECT voerde, t.b.v. LEED certificering, een Plan van Aanpak uit voor het RBS-kantoor in Amsterdam. Nu heeft de bank het beleid om minimaal LEED Silvercertificering te halen voor al haar gebouwen en gebouwgebonden processen. Uit het onderzoek bleek echter al snel dat er meer in zat. En die uitdaging werd aangenomen. De RBS-organisatie en de toeleveranciers gingen mee in een veranderingsproces dat nu is bekroond met de LEED Gold-certificering voor duurzaamheid. Uniek voor een al bestaand pand.

Keuzes maken

“You don’t have to do this.” USGBC Chairman Scott Horst maakt dat punt heel duidelijk; er is niets wat je verplicht deze stap te zetten. Maar iemand moet de effecten van ons handelen inzien en vooropgaan in het veranderingsproces. Dat is een teken van waar leiderschap, van ‘Global citizenship’.
Onder aanvoering van TRAJECT is in één jaar met RBS-medewerkers en toeleveranciers een omslag gerealiseerd die is bekroond met LEED Gold voor Operations & Maintenance.

Neem contact op met Gerrit-Jan voor verdere informatie.