Shell Real Estate behaalt nieuwste LEED certificatie

shell-leed

Op dinsdag 10 oktober 2017 is in Amsterdam door Yuri Sebregts, Vice President of Innovation and R&D van Shell, samen met Hans Wienk, directeur TRAJECT Adviseurs & Managers het LEED plakkaat onthuld.

Nieuwste LEED versie

Shell Technology Centre Amsterdam (STCA) is het eerste gebouw binnen Royal Dutch Shell dat een certificatie behaalt volgens de laatste versie van LEED (v4) voor bestaande gebouwen. Daarnaast is binnen Nederland nog niet eerder een gebouw volgens deze nieuwste versie gecertificeerd. Adviseur en LEED AP Gerrit-Jan Teunissen van TRAJECT heeft Shell in dit proces begeleid en samen met de medewerkers het proces van bewustwording ingezet.

Shell Technology Centre Amsterdam

STCA is één van de grootste onderzoekcentra van Shell. Het gebouw is 80.000 m2 groot en bestaat uit laboratoria, testhallen, werkplaatsen en kantoren. Er werken meer dan 1.000 specialisten. STCA is ISO 14.001 gecertificeerd, wat heeft bijgedragen aan het behalen van het LEED certificaat.

LEED Silver

LEED for Operation & Maintenance (LEED EBOM) legt de nadruk op het onderhoud en beheer van bestaande gebouwen. Naast energiezorg wordt gericht aangestuurd op integratie van duurzaam inkoopbeleid, bewaking van duurzame Kritieke Prestatie-Indicatoren (KPI’s) en een gezonde, schone werkomgeving. STCA heeft in een kort tijdsbestek de afspraken met haar dienstverleners (intern en extern) doorgelicht op mogelijke duurzame verbeteringen en vervolgens prestaties meetbaar gemaakt. Uiteindelijk zijn binnen LEED EBOM 55 punten toegekend en hiermee is het niveau Silver behaald. Dit mooie resultaat is met een ceremonie en gebak gevierd.

shell-leed-silver

Gerrit-Jan Teunissen van TRAJECT samen met Martine van der Hilst van Shell

Nieuws