Ook voor een Vendor Due Dilligence kunt u bij TRAJECT terecht


Regelmatig maken wij Technical Due Diligences (TDD) voor onze klanten. Maar wanneer u van plan bent om één of meerdere kantoorgebouwen te verkopen kunnen wij u ook van dienst zijn met een zgn. Vendor Due Dilligence (VDD).

Een VDD wordt nog voor het daadwerkelijke verkoopproces opgesteld en speelt een belangrijke rol bij verkooponderhandelingen. Het bespaart tijd en geld voor de potentiële koper maar  biedt ook de verkopende partij voordelen. Het opstellen van een goede VDD voegt waarde toe ten opzichte van een TDD, ondanks dat er in beide gevallen dezelfde informatie verstrekt dient te worden.

Belangrijke redenen waardoor een VDD waarde toevoegt:

  • Betere controle over het verkoopproces;
  • Informatie wordt getoetst en beoordeeld door de (onafhankelijke) adviseurs, waardoor een duidelijk en consistent beeld ontstaat van de sterke en zwakke punten van de huisvesting (er zijn geen verrassingen). Dit heeft een positief effect op de verstandhouding met potentiële kopers;
  • Door het vooraf identificeren van (bijvoorbeeld) zwakke, niet goed ingerichte businessprocessen krijgt u tijdens het maken van de VDD de gelegenheid uit te leggen hoe dat gekomen is en wat u eraan gedaan heeft, c.q. zal gaan doen.

Het hogere verkoopresultaat wordt gerealiseerd door een stijging van de verkoopprijs en lagere proceskosten.

Nieuws