Biobased kenniscentrum het Biosintrum

biosintrum

Onze diensten

biosintrum
Algemene informatie
Project: Biosintrum
Plaats: Oosterwolde
Opdrachtgever: Gemeente Ooststellingwerf
Projectperiode: 2017 –
Omvang: 1.000 m2

Gemeente Ooststellingwerf ontwikkelt op het bedrijvenpark Ecomunitypark in Oosterwolde een nieuw Kenniscentrum, genaamd Het Biosintrum. Dit kenniscentrum gaat dienen als ontmoetingsplek voor onderwijs, bedrijfsleven en overheid op het gebied van de biobased economy. Het kenniscentrum zal bestaan uit verschillende zalen, vergaderruimten, kantoren, studieruimten, flexwerkplekken, een laboratorium en een restaurant waar producten uit de eigen groente- en kruidentuin worden gebruikt.

Het gebouw zelf zal voor meer dan 80% opgebouwd zijn uit biobased materialen, waaronder cacaoschillen, leem afkomstig van het omliggende terrein, denim van oude spijkerbroeken en duurzaam ontwikkeld hout. Het gebouw wordt ook voorzien van een duurzaam en innovatief installatieconcept.

Voor dit bouwproject wordt het BREEAM Outstanding keurmerk geambieerd. TRAJECT verzorgt voor het BREEAM-onderdeel ‘Prestatieborging’ de commissioning van de gebouwinstallaties voor verwarming, koeling, ventilatie, verlichting, waterdistributie en regeltechniek, en werkt de hiervoor benodigde rapportages uit. De TRAJECT commissioning manager zorgt ervoor dat de systemen ook daadwerkelijk volgens de ontwerpeisen en randvoorwaarden functioneren, hierdoor wordt niet alleen het comfort van de gebruikers verhoogd met minder klachten als gevolg, maar ook energie bespaart!

Neem voor meer informatie over dit project contact op met:
ing. Edwin Wiegerinck via 0316 – 296 111.
edwin-wiegerinck