OV-kabelbaan, Götenborg (Zweden)

Onze diensten

Algemene informatie
Project: Cablecar sustainability
Plaats: Götenborg, Zweden
Opdrachtgever: UNStudio
Projectperiode: oktober 2018 – juni 2019
Omvang:

UNStudio ontwierp een winnend plan. TRAJECT ondersteunde het architectenteam op de gebieden van Gezondheid, Duurzaamheid en Energie. 

Ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van Göteborg, Zweden, in 2021 ontwierp UNStudio een winnend plan voor het nieuwe OV-kabelbaansysteem van deze stad. Het nieuwe kabelbaansysteem bestaat uit een kabelbaan met vier stations en zes torens en is de eerste nieuwe wijze van openbaar vervoer in Zweden sinds de metro in de jaren ’30 werd geïntroduceerd in Stockholm.
De kabelbaan is niet alleen een duurzaam vervoermiddel, maar biedt ook de mogelijkheid om verkeersopstoppingen te omzeilen en zorgt daarmee voor extreem snel, betrouwbaar en efficiënt vervoer.

Een mooie uitdaging voor TRAJECT.
Wij hebben het architectenteam van UNStudio ondersteund op de gebieden van Gezondheid, Duurzaamheid en Energie en begeleid in het proces van certificeringsmethoden welke voor internationale ontwerpteams vaak een consistent ontwerpprogramma en management van de vooraf gestelde uitgangspunten bemoeilijken. Denk hierbij aan certificeringsmethoden als Living Building Challange, WELL Building Standard, BREEAM, LEED en de Zweedse Miljöbyggnad.
In dit traject is het belangrijk te sturen op het proces van beeldvorming, bevordering van betrokkenheid, positionering van kennis en het informeren over raakvlakken van stakeholders.

Neem voor meer informatie over dit project contact op met:
ing. Hans Wienk via 0316 – 296 111.