BREEAM OUTSTANDING voor nieuw sorteercentrum

postnl-apeldoorn

Onze diensten

postnl-apeldoorn
Algemene informatie
Project: PostNL
Plaats: Apeldoorn
Opdrachtgever: PostNL
Projectperiode: 2017 –
Omvang: 7.700 m2

Nieuw sorteercentrum PostNL Apeldoorn

Het aantal bezorgingen van pakketten blijft toenemen en PostNL profiteert hiervan mee. In maart is de bouw van het nieuwe sorteer- en distributiecentrum van PostNL Pakketten in Apeldoorn gestart. Het sorteercentrum dat in augustus 2018 is opgeleverd heeft het duurzaamheidscertificaat BREEAM OUTSTANDING. TRAJECT Was tijdens dit proces verantwoordelijk voor het projectmanagement en duurzaamheidsadvies. 

Het 7.700 m2 sorteercentrum heeft het hoogst haalbare BREEAM certificaat, wat aangeeft dat het om een gezond gebouw gaat met minimale milieu impact. Het pand is gasloos en er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties. Zo is het voorzien van warmteterugwininstallaties, ledverlichting en zonnepanelen.

Met de opening van het twintigste pakkettensorteercentrum in Nederland speelt PostNL in op de groei van e-commerce en het draagt bij aan de landelijke dekking om zeven dagen per week pakketten te kunnen bezorgen in Nederland. Na Apeldoorn worden er dit jaar nog sorteercentrums geopend in Amsterdam en in Venlo.

Neem voor meer informatie over dit project contact op met:
ing. Edwin Wiegerinck via 0316 – 296 111
edwin-wiegerinck