TNO locatie “Gaubius”, Leiden

Onze diensten

Algemene informatie
Project: Nieuwbouw Gaubius TNO
Plaats: Leiden
Opdrachtgever: TNO Corporate Real Estate Facilities
Projectperiode: mei 2018
Omvang: 12.000 m²

Installatie- en duurzaamheidsadviseur ten behoeve van het herhuisvesten van de afdeling Humane Biologie en Microbiologie van TNO locatie Zeist naar nieuwbouw TNO locatie Leiden.

Op de voormalige TNO-locatie aan de Zernikedreef in Leiden verrijst een nieuw kantoorcomplex van 12.000 m² bvo. In dit gebouw “Gaubius” zullen de TNO afdelingen zich herhuisvesten als ook de  afdelingen Humane Biologie en Microbiologie gevestigd worden. In totaal neemt TNO zo’n 11.000 m² in gebruik waarvan 50%  laboratorium- en 50% kantoorfunctie. In de planontwikkeling moet nadrukkelijk aandacht geschonken worden aan het bijzondere karakter van de werkzaamheden van TNO en de daaruit voortvloeiende (beveiligings)eisen.

Het werk voor TRAJECT betreft het ontwerpen van de technische installaties van het complex en de laboratoriuminrichting voor TNO. Tot de opdracht behoort ook het uitwerken van de door de lab-deskundige ontworpen laboratoriumomgeving.

De ontwerpwerkzaamheden resulteren in een gecombineerd VO-DO en een (technische) werkomschrijving dat toegepast kan worden om in diverse percelen de uitvoering van de installatietechnische percelen aan te besteden.

Neem voor meer informatie over dit project contact op met:
ing. Edwin Wiegerinck via 0316 – 296 111.
edwin-wiegerinck