Uniek Passief Woonzorggebouw

beschermd-wonen-apeldoorn

Onze diensten

park-zonnehof
Algemene informatie
Project: Woonzorggebouw Klein Geluk
Plaats: Apeldoorn
Opdrachtgever: Syntrus Achmea Real Estate & Finance
Projectperiode: 2017 –
Omvang: m2

In Apeldoorn wordt voor zorginstelling Klein Geluk een uniek appartementencomplex met 86 appartementen verwezenlijkt voor mensen met een intensieve zorgvraag.

De toekomstvisie van Klein Geluk gaat uit van een nieuw zorgconcept, waarbij de individuele cliënt centraal staat en maximale eigen regie heeft. Uniek aan het zorgconcept is dat, onafhankelijk van de mate van zorg, de cliënt recht heeft op een eigen woonruimte.

Het woonzorgcentrum wordt op de hoek van de Molenstraat-Kanaal Noord gebouwd en bestaat uit 4 en 6 bouwlagen. Het gebouw is ontwikkeld volgens het passief huis concept. Een passief gebouw is een comfortabel en zeer energiezuinig gebouw. Door het beperken van warmteverliezen kan het binnenklimaat goed worden gecontroleerd en geregeld. In de zomer wordt de zonnewarmte buiten gehouden en in de winter wordt deze warmte zoveel mogelijk in het gebouw gebracht. Dit resulteert in een grote reductie van de energievraag. Het object heeft geen gasaansluiting.

TRAJECT is gedurende vanaf het ontwerpproces betrokken geweest en is verantwoordelijk voor het turn key projectmanagement en de kwaliteitscontrole tijdens de realisatiefase namens Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Neem voor meer informatie over dit project contact op met:
ing. Hans Wienk via 0316 – 296 111.
hans-wienk